Zorgen voor zachte kleurnuances met Mortex

In opdracht van een architect Steven Theunynck voerde Bossu alle Mortex-werken uit in deze renovatie: de badkamer, de vloeren en de trap. Samen met de andere partners creëerden we een esthetisch en strak geheel waarbij alle pluspunten van Mortex duidelijk worden.

Esthetisch en technisch voordeel

Bossu zorgde alvast voor een minutieuze pigmentatie van het mengsel, waardoor de gewenste kleur gecreëerd kon worden. Naast het esthetische, biedt Mortex ook technische voordelen. Het micromortel is ondoordringbaar en heeft de hardheid van een keramische tegel.

Kleurovergang tussen trap en vloer

De aandachttrekker in dit interieur is ongetwijfeld de trap uit Mortex. We bekleedden ook de zijkant, waardoor het gevoel gewekt wordt dat deze trap uit een massief geheel is opgebouwd. De trap loopt qua kleur overigens heel zacht over in het kleur van de vloer, die ook met Mortex bepleisterd werd.

Het gaat misschien om een renovatie, maar het interieur werd echter volledig gestript en terug heropgebouwd. Je krijgt hier een unieke uitstraling in een iets strakker geheel, maar Mortex kan evengoed gebruikt worden in een klassiek herenhuis.

Bossu creëerde deze realisatie in samenwerking met atelier Wynant, de creatieve keukenspecialist.